Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στο Μέριλαντ των ΗΠΑ - Τουλάχιστον 12 τραυματίες

Έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών σημειώθηκε σήμερα στο Γκέιθερσμπεργκ του Μέριλαντ, με 12 ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην κομητεία Μοντγκόμερι, δήλωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδος).

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς και τον απεγκλωβισμό των ενοίκων, ενώ σημειώνεται πως τμήμα του συγκροτήματος των κατοικιών κατέρρευσε λόγω της ισχυρής έκρηξης. Μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Όσον αφορά τους 12 τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, δύο εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Έχει καταρρεύσει τμήμα του συγκροτήματος των κατοικιών από την ισχυρή έκρηξη, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής κομητείας, Σκοτ Γκόλντσταϊν, προσθέτοντας ότι «εργαζόμαστε για να εντοπίσουμε και να σώσουμε όλους όσους μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί».

Ο ίδιος δήλωσε ότι πιθανότατα η φωτιά «προκλήθηκε και τροφοδοτήθηκε από αέριο» στο υπόγειο του συγκροτήματος κατοικιών και τόσο οι πυροσβέστες όσο και άλλοι εργάτες προσπαθούν να κλείσουν την παροχή του φυσικού αερίου στο κτήριο.