Κρίσιμη η ενεργειακή κατάσταση της Ουκρανίας

Ανακοινώσεις γραφείου Ζελένσκι και εταιρείας ηλεκτροδότησης για ενεγειακή κατάσταση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο από τις πυραυλικές επιθέσεις επλήγησαν δύο κτίρια στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την ενεργειακή κατάσταση της Ουκρανίας, ο υποδιευθυντής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έπειτα από το νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων που έπληξαν ενεργειακές υποδομές.

Εταιρεία ηλεκτροδότησης

Σε ανακοίνωση της εθνικής εταιρίας ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, Ukrenergo, αναφέρεται: “Οι Ρώσοι προσπαθούν και πάλι να σβήσουν τα φώτα στη χώρα. Εγκαταστάσεις ενεργειακών υποδομών καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των νέων μεγάλης κλίμακας πυραυλικών επιθέσεων.

Οι επιθέσεις είναι διαρκείς. Δεν μπορούμε ακόμη να αξιολογήσουμε την πλήρη έκταση των ζημιών. Υπάρχουν ‘εισερχόμενοι πύραυλοι’ εναντίον των υποδομών μας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η κατάσταση, ωστόσο, είναι δυσκολότερη στις βόρειες και κεντρικές περιοχές. Με αυτά τα δεδομένα, γίνονται διακοπές ρεύματος έκτακτης ανάγκης σε κάθε είδους καταναλωτές, σε όλη τη χώρα -και στο Κίεβο.

Παρακαλείστε να μείνετε στα καταφύγια και σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. Παρακαλούμε να μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με όσους δεν χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα”.