Κωνσταντινούπολη: Το ωστικό κύμα σκότωσε μπροστά της μια οικογένεια - Η συγκλονιστική περιγραφή του πατέρα της Ελληνίδας τραυματία

Με μεγάλη ανυπομονησία, αλλά και αγωνία για το τι θα αντικρίσουν, περιμένουν το παιδί τους να γυρίσει στην Ελλάδα οι γονείς της Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη.

«Είμαστε καθ’ οδόν για τη Θεσσαλονίκη για να περιμένουμε την κόρη μας. Δεν ξέρουμε ούτε τι ώρα θα φτάσει ούτε σε ποιο νοσοκομείο θα τη μεταφέρουν. Μας είπαν ότι θα φύγει 11-12 η ώρα από την Κωνσταντινούπολη οδικώς με ασθενοφόρο. Το πρωτόκολλο προβλέπει όταν κάποιος είναι τραυματισμένος από τρομοκρατική επίθεση να μεταφέρεται με ασθενοφόρο», λέει ο πατέρας της στο iefimerida.gr, ενώ δίπλα του η μητέρα της κοπέλας κλαίει ασταμάτητα.

«Δεν θα ηρεμήσω αν δεν τη συναντήσω», λέει η μητέρα, και ο πατέρας συμπληρώνει: «Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα αντικρίσουμε. Το πρωί όμως που μιλήσαμε μας είπε ότι είναι καλύτερα, αλλά έχει υποστεί μεγάλο σοκ. Το ωστικό κύμα της βόμβας σκότωσε μια οικογένεια που ήταν μπροστά της. Είδε τρομακτικές εικόνες. Έχει ένα θραύσμα χαμηλά στο πόδι πάνω από το κουτουπιέ και της έχουν βάλει γύψο».

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε, όπως λένε, αρκετές φορές μαζί τους και τους ζήτησε να επιλέξουν νοσοκομείο. Εκείνοι προτιμούν να χειρουργηθεί η κόρη τους στη Θεσσαλονίκη, που είναι κοντά, αφού ζουν στην Αμμουλιανή Χαλκιδικής. Αν κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς, ωστόσο, θα τη μεταφέρουν στην Αθήνα.

«Λες “σε εμένα θα τύχει;”»

Οι γονείς της κοπέλας δεν σταματούν να λένε πόσο τυχερή στάθηκε η κόρη τους και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή την ώρα που η βόμβα σκορπούσε τον πανικό και τον θάνατο την περασμένη Κυριακή (13/11).

«Ήταν πραγματικά τυχερή. Λυπόμαστε πολύ που οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμα τραυματίστηκαν. Την κόρη μας κάτι τη φύλαξε».

Απόστρατος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο πατέρας, έχει δει πολλά αλλά δεν περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί στην οικογένειά του.

«Στην Πυροσβεστική τόσα χρόνια είδα φοβερά πράγματα: δυστυχήματα, διαμελισμένους ανθρώπους, καμένους. Αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μπορεί να συμβεί στη δική μου οικογένεια. Λες “σε εμένα θα τύχει;”. Και να που μας έτυχε. Δεν ξέρεις ποτέ από πού θα σου έρθει», λέει ο πατέρας της κοπέλας.

Περπατούσε μόνη την ώρα της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη

Η κόρη του, όπως εξηγεί, είχε πάει ταξίδι για λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη, και την ώρα της έκρηξης περπατούσε μόνη της στον δρόμο που αιματοκύλισαν οι δράστες.