Έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία - Τέσσερις τραυματίες

Νέα έκρηξη σημειώθηκε σε ορυχείο της Τουρκίας, με τέσσερις ανθρώπους να έχουν τραυματιστεί.

Μόλις τρεις εβδομάδες από την έκρηξη σε ορυχείο της Τουρκίας που στοίχησε τη ζωή σε 42 ανθρακωρύχους, σήμερα σε ορυχείο της επαρχίας Ζονγκουλντάκ (σ.σ. βορειοδυτικά), τέσσερις εργάτες τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, από έκρηξη που σημειώθηκε.

Αυτή η νέα έκρηξη σημειώθηκε την περασμένη νύκτα σε ιδιωτικό ορυχείο της περιφέρειας του Κιλιμλί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι δύο εργάτες, που έχουν τραυματιστεί σοβαρά, φέρουν εγκαύματα στο σώμα τους και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Άγκυρας.

Μέλη της αντιπολίτευσης στην Τουρκία ζητούν να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα, υπενθυμίζοντας πως 42 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στις 14 Οκτωβρίου από έκρηξη που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο της Αμάσρα, στη γειτονική επαρχία Μπαρτίν.

Ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του έπειτα από το προηγούμενο δυστύχημα είχε αναφέρει πως οφείλονται στη «μοίρα», προσθέτοντας πάντως πως ενδεχόμενοι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη Οκτωβρίου πως συνέλαβαν 25 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του ανθρακωρυχείου της Αμάσρα, το οποίο είναι κρατικό.