Στους 135 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στην Ινδία - Συνεχίζονται οι έρευνες

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση της κρεμαστής γέφυρας στην Ινδία που κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής (30/10).

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 135 νεκρούς, με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης διανύουν την τρίτη τους ημέρα.

Η γέφυρα που συνέδεε τις όχθες του ποταμού Ματσού, ήταν γεμάτη κόσμο λόγω του φεστιβάλ Ντιβάλι, της γιορτής «του φωτός», όταν κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής.

Οι αρχές εκτιμούν πως πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή βρίσκονταν από 200 ως 500 άνθρωποι, «Ένας άνθρωπος που είχε τραυματιστεί και διακομιστεί σε νοσοκομείο υπέκυψε, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 135 νεκρούς», είπε ο Τζ. Τ. Πάντγια, αξιωματούχος της αυτοδιοίκησης στη Μόρμπι. «Οι επιχειρήσεις έρευνας ξανάρχισαν σήμερα. Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή αγνοείται ένας άνθρωπος», πρόσθεσε.

Μονάδες του στρατού, δύτες του Πολεμικού Ναυτικού και ειδικευμένα σωστικά συνεργεία συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στη Μόρμπι. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους εργολάβους και εργαζόμενους σε εκδοτήρια εισιτηρίων της γέφυρας.