Η Μελόνι αποφάσισε να επιστρέψουν στις δουλείες τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ανακοίνωσε σήμερα (31/10) πως οι γιατροί και οι νοσοκόμοι που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, από αύριο θα μπορούν να ξαναρχίσουν να εργάζονται. 

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι είχε αποφασίσει πως οι  ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έπρεπε να μείνουν εκτός χώρου εργασίας, μέχρι το τέλος του έτους.

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας εξήγησε πως με τη σημερινή απόφαση θα μπορούν να ξαναρχίσουν να δουλεύουν, τέσσερις χιλιάδες γιατροί και νοσοκόμοι, κάτι που θεωρείται χρήσιμο, λόγω των χρόνιων ελλείψεων του τομέα. Εκτός από την απόφαση που προαναφέρθηκε, αποφασίστηκε πως σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να συνεχιστεί η χρήση προστατευτικής μάσκας.

«Στην Ιταλία, μέχρι τώρα, είχαμε τεράστια σύγχυση στο θέμα του κορονοϊού, θα πρέπει να δουλέψουμε με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των πολιτών», τόνισε η Μελόνι.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης δήλωσε, ότι θα απαγορευθούν, στο εξής, τα λεγόμενα «ρέιβ πάρτι» με την έγκριση νέου νόμου, ο οποίος θα κάνει σαφή αναφορά σε έγκλημα κατά της ακεραιότητας του κοινωνικού συνόλου.

Η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πιθανότατα να διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή, κύριο αντικείμενο συζήτησης θα είναι οι προβλέψεις για τα δημοσιονομικά της χώρας και κάποια πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης τιμής της ενέργειας.

«Προς το παρόν, στην κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, είμαστε ενωμένοι και με μεγάλο ενθουσιασμό, παρά την δύσκολη στιγμή που διέρχεται και η χώρα μας», είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.