Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ρωσίας πως η Βρετανία προκάλεσε τις εκρήξεις στον Nord Stream, υποστηρίζει η Γαλλία

Αβάσιμες χαρακτήρισε το γαλλικό ΥΠΕΞ τις κατηγορίες της Ρωσίας πως η Βρετανία συμμετείχε  στις επιθέσεις εναντίον του αγωγού αερίου Nord Stream και ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κριμαία.

«Οι κατηγορίες αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Μόσχας να αποσπάσει την προσοχή από την αποκλειστική της ευθύνη στον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία, έπειτα από τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον κόλπο της Σεβαστούπολης αλλά και για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα, προτίθεται να θέσει τα θέματα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Η ρωσική πλευρά σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μέσω κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθησαν εναντίον της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, με την εμπλοκή της Βρετανίας», ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.