Συνεχίζονται οι επιθέσεις με drones «καμικάζι» στην Ουκρανία - Πάνω από 4.000 πυραύλους έχει εκτοξεύσει η Ρωσία στον πόλεμο

Δεν σταματούν οι επιθέσεις των Ρώσων στην Ουκρανία, με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 10 να τραυματίζονται στην τελευταία επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.

Την είδηση ανακοίνωσε η Ουκρανία, με τον πρόεδρο της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τονίζει πως πως η Μόσχα έχει εκτοξεύσει 4.500 πυραύλους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ζελένσκι, επισημαίνεται ότι αρκετές πόλεις που γειτνιάζουν με το υπό ρωσικής κατοχής εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, επλήγησαν από βομβαρδισμούς. Παράλληλα, δεκάδες κατοικίσιμα κτίρια υπέστησαν ζημιές και τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κόπηκαν αφήνοντας χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας Γιούρι Ιχνατ, ανέφερε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του έχουν μέχρι στιγμής καταρρίψει περισσότερα από 300 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 (σ.σ. «drones-καμικάζι).

Τα drones έχουν γίνει βασικό όπλο της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία και χρησιμοποιούνται συχνά για να στοχεύσουν ζωτικής σημασίας ενεργειακές υποδομές. Ωστόσο, η Τεχεράνη επανειλημμένα έχει αρνηθεί τις κατηγορίες της Ουκρανίας και της Δύσης ότι προμηθεύει drones τη Μόσχα.

Η Ρωσία είχε στοχεύσει δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα drone στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 23 drones μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες.

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε σημερινό του μήνυμα, κατηγόρησε τη Ρωσία πως έχει εξαπολύσει περισσότερες από 8.000 αεροπορικές επιδρομές και έχει εκτοξεύσει 4.500 πυραύλους σε όλη τη διάρκεια του πολέμου. Ο Ουκρνός πρόεδρος τόνισε όμως πως οι επιθέσεις του Πούτιν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής δεν θα σπάσουν τα ουκρανικά πνεύματα. «Ο βομβαρδισμός δεν θα μας σπάσει, το να ακούμε τον ύμνο του εχθρού στη γη μας είναι πιο τρομακτικό από τους πυραύλους του εχθρού στον ουρανό μας. Δεν φοβόμαστε το σκοτάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.