Σήμερα θα συναντηθεί ο Ρίσι Σούνακ με τον Βασιλιά Κάρολο - Το μεσημέρι η πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ θα έχει σήμερα (25/10) ο Ρίσι Σούνακ ο οποίος θα πραγματοποιήσει και την πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργός. 

Η Λιζ Τρας θα μιλήσει στις 10:15 τοπική ώρα (12:15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο. Έπειτα, ο Κάρολος θα δεχθεί τον Σούνακ ώστε να του αναθέσει το αξίωμά του. Ο Σούνακ θα εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία περίπου στις 11:35 (13:35 ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε πως η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με οικονομικές προκλήσεις και χρειάζεται σταθερότητα και ενότητα. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή οικονομική πρόκληση. Χρειαζόμαστε πλέον σταθερότητα και ενότητα. Ύψιστη προτεραιότητά μου θα είναι να ενώσω το κόμμα και τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Σούνακ.

Παράλληλα, ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα ασκήσει τα καθήκοντά του με αξιοπρέπεια και ταπεινότητα, αναφέροντας πως θεωρεί «προνόμιο» να υπηρετήσει το κόμμα που αγαπά και να ανταποδώσει στη χώρα του στην οποία οφείλει τόσα πολλά.