Ρίσι Σούνακ: Απέκλεισε τις εκλογές στη Βρετανία - Τι είπε στην πρώτη του ομιλία στους Τόρις

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019, δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, σύμφωνα με τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, στην πρώτη του δήλωση στους βουλευτές των Τόρις αμέσως μετά την οριστικοποίηση πως αυτός θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Σούνακ υποσχέθηκε επίσης ότι στην κυβέρνησή του θα εκπροσωπηθούν «όλες οι πτέρυγες» του κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Όπως είπε, θα επικεντρωθεί «στην πολιτική και όχι στις προσωπικότητες», τονίζοντας ότι το κόμμα έχει μία ευκαιρία για να πετύχει τους στόχους του. Ο Σούνακ έκανε έκκληση ενότητας και απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών.

000_32M28E9

Νωρίτερα, ακούστηκαν δυνατές επευφημίες και χτυπήματα στα τραπέζια από τους Συντηρητικούς βουλευτές στην αίθουσα, καθώς ο Sir Graham Brady ανακοίνωσε ότι έλαβαν μόνο μία υποψηφιότητα για τον νέο αρχηγό του κόμματος. Ως εκ τούτου, δήλωσε ότι ο Ρίσι Σούνακ είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος και είπε ότι θα απευθυνθεί στους βουλευτές των Τόρις σύντομα όπως και έγινε.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας συνεχάρη τον Σούνακ για την εκλογή του στην ηγεσία των Συντηρητικών και εξέφρασε «την πλήρη στήριξή της» στο πρόσωπό του, με ανάρτησή της στο Twitter.

Η απόσυρση της Μόρντοντ άνοιξε τον δρόμο για τον Σούνακ

Νωρίτερα, σε μια δραματική τροπή των γεγονότων, η Πένι Μόρντοντ υποχώρησε την τελευταία στιγμή – ανοίγοντας τον δρόμο στον Ρίσι Σούνακ να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός. Τι λέει στο μήνυμά της: