Ερντογάν: «Έχουμε τον πύραυλο Tayfun – Κάπου παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέες απειλές – αυτή τη φορά έμμεσες – προς κάθε κατεύθυνση και, φυσικά, προς την Ελλάδα.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πλέον η χώρα του διαθέτει τον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun.

«Nαυπηγούμε και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, στο οποίο θα προσγειώνονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Γινόμαστε πιο ισχυροί με τα αντιαεροπορικά μας συστήματα, με τα πυραυλικά μας συστήματα, με τα τεθωρακισμένα μας συστήματα και με άλλα τεχνολογικά εργαλεία», σημείωσε ο Ερντογάν.

«Δημιουργούμε το δικό μας σύμπαν»

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Τώρα πια έχουμε και τον Τayfun. Αυτά είναι σημάδια σε κάποια μέρη, που τα παρακολουθούν με με μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα, στόχος μας είναι να τα προχωρήσουμε περισσότερο στην επόμενη φάση».

Μάλιστα, όπως ανέφερε με νόημα, «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σύμπαν, αντί να συμμετέχουμε σε κάποιο εικονικό σύμπαν, που άλλοι θέλουν να μας επιβάλλουν».

Σύμφωνα και με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία δυναμώνει στον αμυντικό τομέα με συστήματα αεράμυνας, πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα και πολλά άλλα τεχνολογικά εργαλεία.

«Έχουμε δώσει παράδειγμα στον κόσμο με το θάρρος και την αποφασιστικότητά μας, καθώς και με την καινοτομία και την παραγωγικότητά μας», όπως είπε.