Πυραυλικές επιθέσεις των Ρώσων τα ξημερώματα σε Χάρκοβο και Ζαπορίζια

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Χάρκοβο και τη Ζαπορίζια σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα πυραυλικά τους πλήγματα στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, βάζοντας στόχο εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, πύραυλοι έπληξαν βιομηχανική μονάδα στο Χάρκοβο, δήλωσε ο δήμαρχός της πόλης Ιχόρ Τερέκοφ, προσθέτοντας ότι τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει αν υπάρχουν απώλειες ούτε έχουν αποτιμήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν. Από την πλευρά του ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεγκούμποφ, δήλωσε ότι 5 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Οι πληροφορίες για τις εκρήξεις στη Ζαπορίζια προήλθαν από τον περιφερειακό κυβερνήτη Ολεξάντρ Στάρουκ. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτές.

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χθες (20/10), ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως οι ρώσοι εισβολείς έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας του και ανέφερε ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία «έχουν σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ώστε να υποχρεώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς να αναζητήσουν καταφύγιο στις χώρες σας (της ΕΕ)».