Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Γερμανία που φιλοξενούσε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ένα ξενοδοχείο που φιλοξενούσε Ουκρανούς πρόσφυγες στη βορειοανατολική Γερμανία, καταστράφηκε από φωτιά. 

Δίχως να υπάρξουν θύματα, το ξενοδοχείο Schaefereck το βράδυ της Τετάρτης (19/10) καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, έπειτα από φωτιά. Στο κτήριο βρίσκονταν 14 φιλοξενούμενοι και τρεις υπάλληλοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Ροστόκ, επισημαίνοντας πως κανείς δεν τραυματίστηκε και ότι «υπάρχει υποψία εμπρησμού».

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κοινότητα Γκρος Στρέμκεντορφ, κοντά στις ακτές της Βαλτικής, λειτουργούσε ως κατάλυμα για πρόσφυγες, κυρίως Ουκρανούς που είχαν εγκαταλείψει την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή.

«Εάν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για εμπρησμό, τότε θα μιλάμε για ένα έγκλημα μίσους», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, διαβεβαιώνοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, στην πόρτα του ξενοδοχείου είχε ζωγραφιστεί μια σβάστικα. «Σοκαρίστηκα με αυτό που φαίνεται πως συνέβη εδώ. Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον προσφύγων συνιστά επίθεση κατά των αξιών μας», τόνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Μίκαελ Πέτερς.