Καταπέλτης για τους Ρώσους στρατιώτες έκθεση του ΟΗΕ για τους βιασμούς γυναικών στην Ουκρανία

Έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει τις κτηνωδίες που διαπράττουν οι Ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά εδάφη.  

Σύμφωνα με μια έκθεση, φαίνεται πως Ρώσοι στρατιώτες δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε ομαδικούς βιασμούς αμάχων πολιτών με πολλές περιπτώσεις να συγκλονίζουν. Λόγος γίνεται αρχικά για βιασμό μιας 22χρονης μητέρας από στρατιώτες και στη συνέχεια κακοποίησαν σεξουαλικά και τον σύζυγό της.

Η δεύτερη περίπτωση που υπάρχει στην έκθεση του ΟΗΕ, αφορά τον βιασμό μιας 83χρονης γυναίκας μέσα στο σπίτι της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του συζύγου της ο οποίος ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Το περιστατικό αυτό συνέβη σε ένα χωριό του Τσερνίχιβ.

Τέλος, τα Ηνωμένα Έθνη επισημαίνουν πως στα περίχωρα του Κιέβου, τρεις Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι 56χρονης, με τους δύο εξ’ αυτών να την κακοποιούν και τον τρίτο να παρακολουθεί τις πράξεις.

Τα προαναφερθέντα περιστατικά αλλά και άλλα που βρίσκονται στην έκθεση του ΟΗΕ, αποτυπώνουν μερικές από τις βαρβαρότητες των Ρώσων στρατιωτών από την έναρξη της εισβολής μέχρι και σήμερα. Στην ίδια έκθεση τονίζεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν με συνοπτικές διαδικασίες άγνωστο αριθμό αμάχων, στο Κίεβο, στο Τσερνιχίφ, στο Χάρκοβο με το νεότερο θύμα να είναι ένα αγόρι 14 ετών.

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Διεθνούς Επιτροπής Έρευνας για την Ουκρανία, αναφέρουν ότι είχαν επίσης τεκμηριώσει περιπτώσεις βασανιστηρίων, κακομεταχείρισης και παράνομου εγκλεισμού που διαπράχθηκαν σε περιοχές που κατέλαβαν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Παράλληλα περιγράφονται με λεπτομέρεια περιπτώσεις βιασμών γυναικών μέσα στα σπίτια τους ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι Ρώσοι άρπαζαν νεαρές γυναίκες και τις κακοποιούσαν σεξουαλικά σε ακατοίκητες περιοχές με αρκετές από τις κοπέλες να σκέφτονται την αυτοκτονία.

Σε πολλές περιπτώσεις  οι Ρώσοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τους συζύγους των γυναικών. Σε άλλες περιπτώσεις μόλις οι άνδρες προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν οι Ρώσοι τους απειλούσαν λέγοντας ότι θα τους σκοτώσουν επιτόπου. «Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πράξεις βιασμού ισοδυναμούν επίσης με βασανιστήρια και σκληρή ή απάνθρωπη μεταχείριση για τα θύματα και για τους συγγενείς που αναγκάστηκαν να τα παρακολουθήσουν», αναφέρει η έκθεση του ΟΗΕ.