Ακτιβιστές ψέκασαν με μπογιά τη βιτρίνα της Aston Martin στο Λονδίνο

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil κόλλησαν σήμερα τα χέρια τους στην άσφαλτο στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου, απέκλεισαν την περιοχή και ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά την γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin.

Η σημερινή διαμαρτυρία των ακτιβιστών ακολουθεί εκείνη της Παρασκευής, κατά την οποία δύο γυναίκες, μέλη της οργάνωσης, έριξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα πάνω στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Οι ακτιβιστές ζητούν να βάλει τέλος η κυβέρνηση σε όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα. Γι’ αυτό το λόγο κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο, στο κέντρο του Λονδίνου, περίπου στις 11 σήμερα το πρωί τοπική ώρα.

Η διαμαρτυρία τους αυτή πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση από την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν, για το σχέδιό της κατά τέτοιων διαμαρτυριών. Με βάση αυτό, θα καταστεί ποινικό αδίκημα η παρακώλυση της λειτουργίας κομβικών υποδομών, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διυλιστήρια.

Σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργού, η δράση ακτιβιστών να κολλάνε το σώμα τους πάνω σε κτίρια ή δρόμους θα τιμωρείται είτε με εξάμηνη ποινή φυλάκισης είτε με χρηματικό πρόστιμο.

«Δεν θα υποκύψουμε στους διαδηλωτές που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρους τους βρετανούς πολίτες», έχει πει η Μπρέιβερμαν.