Βασιλιάς Κάρολος: Υποδέχθηκε τη Λιζ Τρας και αυτό δεν πήγε τόσο καλά - "Ήρθες ξανά; Ω Θεέ μου"

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από τη συνάντηση του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και της νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας Λιζ Τρας, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ακρόασή της στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη γίνει ήδη viral.

Μπορεί ενδεχομένως η Λιζ Τρας να υπέθεσε ότι το πρώτο της εβδομαδιαίο ακροατήριό με τον μονάρχη να κινούνταν σε ήρεμους τόνους και να της πρόσφερε ανάπαυλα από μία εβδομάδα έντονων πολιτικών εξελίξεων στη Βρετανία, όμως η κατάσταση ήταν τόσο αμήχανη όσο έπρεπε, με τον Βασιλιά να προχωρά σε ακόμη μία γκάφα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η αμηχανία αυτή αποτυπώνεται σε μόλις 15 δευτερόλεπτα του video που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς τη στιγμή που η πρωθυπουργός εισέρχεται στην αίθουσα και υποκλίνεται λέγοντάς του “Μεγαλειότατε”, εκείνος της απαντά “Ώστε επέστρεψες ξανά;”.

Η ίδια ακούγεται να του λέει πως είναι μεγάλη της ευχαρίστηση που βρίσκεται εκεί, για να λάβει ακόμα ένα σχόλιο από τον Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος μουρμούρισε “Dear oh dear”, μία έκφραση που υποδηλώνει περισσότερο ανησυχία και απογοήτευση, παρά ενθουσιασμό.