Λαβρόφ: «Δεν θα απορρίψουμε συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν στη σύνοδο της G-20»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του σήμερα ανέφερε πως η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, τόνισε πως η Ρωσία είναι πρόθυμη να μιλήσει με τις ΗΠΑ ή την Τουρκία για τους τρόπους τερματισμού του πολέμου. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν έχει λάβει σοβαρή πρόταση για διαπραγματεύσεις, σχολιάζοντας τις φήμες που ήθελαν τις ΗΠΑ ανοικτές σε συνομιλίες αλλά τη Ρωσία να αρνείται αυτή την πρόταση.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας είπε πως δεν θα απέρριπτε πρόταση για συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G-20 στα μέσα του Νοεμβρίου στην Ινδονησία και ανέφερε ότι θα εξετάσει την πρόταση αν την δεχθεί. «Έχουμε επανειλημμένα πει ότι δεν αρνούμαστε ποτέ συναντήσεις. Αν υπάρξει πρόταση, τότε θα την εξετάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχολίασε και την πιθανότητα η Τουρκία να φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στην Δύση και την Ρωσία, δηλώνοντας πως η Ρωσία είναι πάντοτε πρόθυμη να ακούσει οποιαδήποτε πρόταση.