Ερντογάν: «Η ΕΕ να μην στηρίζει τις παράνομες ενέργειες και να καλέσει την Ελλάδα σε διάλογο»

Για ακόμη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο σήμερα για άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας και έκανε κάλεσμα για επίλυση των διαφωνιών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του Διεθνούς δικαίου.

«Όπως κάνουμε σε κάθε πλατφόρμα έτσι και στην Πράγα τονίσαμε πως τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούμε να τα λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε πως «την Πέμπτη, εκπροσωπήσαμε την Τουρκία στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων 44 ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του μέλλοντος, της ασφάλειας και της ευημερίας της Ευρώπης».

«Από την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο. Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν έκανε αναφορά επίσης και στο τουρκολιβυκο μνημόνιο συνεργασίας, με τον ίδιο να τονίζει χαρακτηριστικά: «Με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που κάναμε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της χώρας (σ.σ. Λιβύης)».