Κυβερνοεπίθεση σε ιστοσελίδες μεγάλων αεροδρομίων στις ΗΠΑ

Ορισμένα από τα σημαντικότερα αεροδρόμια των ΗΠΑ φαίνεται πως δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Τα ΜΜΕ «δείχνουν» ρώσους χάκερ να κρύβονται πίσω από τις «επιθέσεις», οι οποίοι προσπάθησαν μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

Στέλεχος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο ABC τις πληροφορίες, με τα Αμερικανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως «χτυπήθηκαν» μεταξύ άλλων τα αεροδρόμια του Λος Αντζελες, της Νέας Υόρκης, του Σικάγο και του Ντε Μόινς (Αϊόβα). Παράλληλα, η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) είπε στο CNN ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Ανώτερη κυβερνητική πηγή των ΗΠΑ ανέφερε στο NBC πως πρόκειται για μια «ταλαιπωρία. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα στοχευμένη «άρνηση δημόσιας πρόσβασης» σε δημόσιους τομείς που αναφέρουν χρόνους αναμονής και συμφόρηση στο αεροδρόμιο. Με τις πτήσεις πάντως να μην επηρεάζονται από την επίθεση και τους ιστοτόπους να αποκαθίστανται λίγο αργότερα.

«Προφανώς, το παρακολουθούμε και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για διακοπή λειτουργίας», δήλωσε τη Δευτέρα ο Κίρστεν Τοντ, Επικεφαλής του Επιτελείου της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA).

Ασαφές παραμένει ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις, το CNN ανέφερε ότι βρίσκεται η ομάδα «hacking Killnet» η οποία φιλοφρονεί το Κρεμλίνο. Η συγκεκριμένη ομάδα ανέλαβε επίσης την ευθύνη την περασμένη εβδομάδα για την κατάργηση ιστοτόπων που ανήκουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.