Ζελένσκι για τις ρωσικές επιθέσεις: "Προσπαθούν να μας καταστρέψουν"

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι σε μια πρώτη αντίδραση στις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις κατήγγειλε τις ρωσικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να εξαφανίσουν το λαό του από προσώπου της.

Όπως ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram: «Προσπαθούν να μας καταστρέψουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Καταστρέφουν τους ανθρώπους μας που κοιμούνται στα σπίτια τους στη Ζαπορίζια. Σκοτώτουν ανθρώπους που πηγαίνουν να δουλέψουν στο Ντνίπρο και το Κίεβο. Ο αεροπορικός συναγερμός δεν σταματά σε ολόκληρη την Ουκρανία. Πύραυλοι χτυπούν. Δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

Το μήνυμα του Ζελένσκι συνοδευόταν από ένα βίντεο κλιπ που δείχνει τις συνέπειες ενός πυραυλικού χτυπήματος στο Κίεβο, που δείχνει κατεστραμμένα αυτοκίνητα, κτίρια με σπασμένα τζάμια και φωτιές να καίνε στο δρόμο.

Σύμβουλος Ζελένσκι: «Το ρωσικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί διά της ισχύος»

Στο μεταξύ ανώτερος σύμβουλος του Ζελένσκι δήλωσε ότι τα ρωσικά πλήγματα εναντίον ουκρανικών πόλεων σήμερα αποτελούν ένα μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο ότι «το ρωσικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος».

«Δειλοί που πολεμούν εναντίον παιδικών χαρών, παιδιών και ανθρώπων, δήλωσε ο Αντρίι Γέρμακ επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι.

Πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα προς τον πολιτισμένο κόσμο ότι το ρωσικό ζήτημα πρέπει να επιλυθεί δια της ισχύος», πρόσθεσε.