Πυροβολισμοί κατά διαδηλωτών σε διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ιράν με τοπικές οργανώσεις να καταγγέλλουν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν πυροβόλησαν κατά διαδηλωτών σε δύο κουρδικές πόλεις. 

Η ιρανική οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw ανακοίνωσε πως «οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν κατά διαδηλωτών στις πόλεις Σαναντάι και Σακίζ».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η οργάνωση, οι δυνάμεις της αστυνομίας θέλοντας να καταστείλουν τις διαδηλώσεις χρησιμοποιεί και δακρυγόνα.

Χρήστης του Twitter, ανέφερε και αυτός πυροβολισμούς κατά διαδηλωτών στις δύο κουρδικές πόλεις, που βρίσκονται στα βορειοδυτικά της χώρας, δίχως όμως η εγκυρότητα του συγκεκριμένου να είναι ίδια με αυτή της οργάνωσης Hengaw.

Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν κατά των διαδηλώσεων που ξέσπασαν τον προηγούμενο μήνα μετά από το θάνατο της Μάχσα Αμινί, μιας νεαρής γυναίκας από το Σακίζ που είχε συλληφθεί από το τμήμα ηθών της ιρανικής αστυνομίας για «απρεπή ενδυμασία».