Από παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα η πυρκαγιά στη γέφυρα της Κριμαίας, λέει η Ρωσία

Η έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής επιτροπής της Ρωσίας. 

Η αντιτρομοκρατική τονίζει πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά. «Στις 06:07 στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

Οι ρωσικές αρχές νωρίτερα έκαναν λόγια για πυρκαγιά που προκάλεσε διακοπή της κυκλοφορίας. «Δεξαμενή καυσίμων σιδηροδρομικού συρμού έπιασε φωτιά», ανέφερε αρχικά ο οργανισμός σιδηροδρόμων της Κριμαίας. Από την συγκεκριμένη γέφυρα μεταφέρεται στρατιωτικό υλικό για τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία.

 

Την γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου αποκάλεσε την έκρηξη στη γέφυρα ως «την αρχή» συμπληρώνοντας πως «οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί».