WSJ: Η Ρωσία έγινε άθελά της ο κύριος «προμηθευτής» του ουκρανικού στρατού

Η εφημερίδα «The Wall Street Journal» τονίζει ότι η Ρωσία άθελά της έγινε ο κύριος «προμηθευτής» όπλων του ουκρανικού στρατού.

Από τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία άφησε στα πεδία της μάχης περισσότερα όπλα απ’ όσα έχουν παραδώσει στο Κίεβο οι δυτικές χώρες, γράφει η αμερικανική εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Η εφημερίδα γράφει ότι με βάση ανοιχτές πηγές, η Oryx κατέγραψε ότι η Ουκρανία ήδη έχει καταλάβει 460 ρωσικά άρματα μάχης, 92 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, 448 οχήματα μάχης πεζικού, 195 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 44 εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων. Αυτά όλα είναι περισσότερα από αυτά που έχουν προμηθεύσει την Ουκρανία οι σύμμαχοί της.

Ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς δεν καταγράφονται όλα σε βίντεο και φωτογραφίες. «Αυτά που καταλαμβάνουν, είναι ένας συνδυασμός σύγχρονων όπλων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά και κάποια άλλα που η θέση τους είναι στα μουσεία», λέει ο αναλυτής της Oryx Γιακούμπ Γιανόφσκι.

Οι εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι και η Ρωσία κατέλαβε ένα μέρος των όπλων του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με την Oryx, στα χέρια των ρώσων στρατιωτών περιήλθαν 106 ουκρανικά άρματα μάχης, 15 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και 63 οχήματα πεζικού.