"Η Δύση οδηγείται σε σύρραξη με τη Ρωσία" - "Οι ΗΠΑ βάζουν φωτιά" λέει ο ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον

Εστίασε στην απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ανησυχία προκαλεί η δήλωση του ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Ανατόλι Αντόνοφ με φόντο την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, τόνισε πως η απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία εγείρει απειλή για τα συμφέροντα της Μόσχας και μεγεθύνει τον κίνδυνο ένοπλης σύρραξης απευθείας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

«Αυτό το εκλαμβάνουμε ως άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας», σημείωσε ο κ. Αντόνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

«Η προμήθεια στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ και συμμάχους τους (στο Κίεβο) δεν σημαίνει μόνο παράταση της αιματοχυσίας και νέες απώλειες, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο απευθείας στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και τις χώρες τις Δύσης», επέμεινε και αξίωσε η Ουάσινγκτον «να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειές της που μπορεί να έχουν σοβαρότατες συνέπειες».

Νέα στρατιωτική βοήθεια – «μαμούθ»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η Ουάσιγκτον θα παράσχει στο Κίεβο πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια συνολικής αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία περιλαμβάνονται εκτοξευτήρες HIMARS, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία συμμετείχε και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και σημειώνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία.

Ο Τζο Μπάιντεν «δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, καθώς αμύνεται απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα για όσο χρόνο χρειαστεί», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Η νέα αποστολή στρατιωτικών εξοπλισμών θα περιλαμβάνει κυρίως νέους εκτοξευτήρες Himars για τον ουκρανικό στρατό.

Αυτά τα ισχυρά και μεγάλης ακριβείας συστήματα εκτοξευτήρων πυραύλων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις πρόσφατες επιτυχίες των ουκρανικών στρατευμάτων.