Νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά Ελλάδας και Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για ακόμη μια φορά σχολίασε τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ σχολιάζοντας και τις διπλωματικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλσε σε τελετή βράβευσης και εμαφνίστηκε άκρως προκλητικός αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τα ελληνικά πλοία βουλιάζουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και έδειξε την ενόχλησή του για τη σχέση της Αθήνας με την Ουάσινγκτον.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερντογάν όπως τις ανέφερε η Hurriyet:

«Σχεδόν κάθε μέρα, ξυπνάμε σε μια νέα κρίση ως ανθρωπότητα. Ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των δύο γειτόνων μας, πριν προλάβουμε να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της επιδημίας. Ο 21ος αιώνας μετατρέπεται κυριολεκτικά στην εποχή της κατάθλιψης. Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αυτούς τους αθώους στο Αιγαίο. Ακούγεται ο κόσμος; Όχι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ό,τι κάναμε, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Γίνεται όλο και πιο σαφές μέρα με τη μέρα ότι οι υλιστικές σκέψεις οδηγούν στην καταστροφή, που δεν είναι λύση. Βλέπουμε ότι ο θεσμός της οικογένειας, που είναι το δομικό στοιχείο της κοινωνίας, δέχεται μεγάλη επίθεση. Προσπαθούν να απειλήσουν τη δομή της οικογένειάς μας. Είναι ισχυρές οικογένειες που κάνουν ένα έθνος, έθνος».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με βουλευτές των ΗΠΑ, ενώ στις 6 και 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στο πλαίσιο της Άτυπης Συνόδου της Ε.Ε., με την Τουρκία να έχει προσκληθεί επίσημα ώστε να συμμετέχει σε αυτή.