Ινδονησία: Στους 125 οι νεκροί στον ποδοσφαιρικό αγώνα - Μεταξύ των θυμάτων και 32 παιδία

Μεταξύ των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που ξέσπασαν σε στην Ινδονησία, είναι και 32 παιδιά ηλικίας από 3 έως 17 ετών. 

Αξιωματούχος του υπουργείου Γυναικείας Ενδυνάμωσης και Προστασίας του Παιδιού της Ινδονησίας, δήλωσε πως η ηλικία των θυμάτων «είναι από 3 έως 17 ετών». Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 125, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνουν οι αρχές.

Τα τραγικά γεγονότα συνέβησαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Persebaya Surabaya με την Arema Malang. Η αστυνομία ανέφερε πως ο αριθμός των θεατών ήταν 42.000 θεατές, με τον υπουργός Ασφαλείας της Ινδονησίας να τονίζει πως ο αριθμός των οπαδών στο γήπεδο Kanjuruhan ήταν κατά πολλές χιλιάδες υψηλότερος από τη χωρητικότητά του, αφού είχαν εκδοθεί 42.000 εισιτήρια για ένα γήπεδο χωρητικότητας 38.000.

Η είσοδος στους οπαδούς της Persebaya είχε απαγορευτεί. Μετά την ήττα της Arema αρκετός κόσμος εισέβαλε στο γήπεδο ζητώντας εξηγήσεις για το αρνητικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια εκτοξεύθηκαν αντικείμενα προς τους παίκτες και τα στελέχη της ομάδας, με τη βία να συνεχίζεται και εκτός του σταδίου, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και πέντε αυτοκίνητά της να πυρπολούνται από τους οπαδούς.