Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου - Η Τουρκία είναι ο μόνος πρωταγωνιστής, δηλώνει

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις του «δυναμίτισε» για ακόμη μια φορά το κλίμα.

«Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει η Ελλάδα η οποία εξοπλίζει τα νησιά» είπε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε στις δύο επιστολές που έστειλε η Άγκυρα στον ΟΗΕ σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα αποφασιστικά και σίγουρα βήματά μας έχουν οδηγήσει σε παράνοια την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε αδύναμες και πολιτικές απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές. Δεν δόθηκε καμία νομική απάντηση. Συντάξαμε και τρίτη επιστολή. Θα δούμε αν η Ελλάδα θα συντάξει ξανά μια επιστολή με τέτοιο δημαγωγικό περιεχόμενο».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στον ρόλο των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι «μιλήσαμε με τις ΗΠΑ και τους είπαμε ότι δεν θα πρέπει να είναι παιχνίδι των Ελλήνων».

Με αφορμή, την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι «ενημερώσαμε για τα βήματα που θα κάνουμε σχετικά με την Κύπρο. Στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμά μας σε κανέναν. Όλοι θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Η Τουρκία είναι ο μόνος πρωταγωνιστής».

Πρόσθεσε, επίσης πως «θα απαντήσουμε με συγκεκριμένα βήματα στην απόφαση αυτή. Αν θέλετε να αποβιβαστείτε σε αυτό το νησί, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».