Υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων το Κουπιάνσκ

Υπό τον πλήρη έλεγχό τους έθεσαν οι ουκρανικές δυνάμεις την πόλη Κουπιάνσκ σήμερα, εκδιώκοντας τους Ρώσους στρατιώτες από τις θέσεις τους. 

Η πόλη βρίσκεται στα βορειοανατολικά, ανατολικά του ποταμού Οσκίλ, με μεγάλο μέρος της να έχει ανακαταληφθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Κίεβο στην περιοχή του Χαρκόβου, με τις δυνάμεις της Ρωσίας να παραμένουν στην απέναντι όχθη του ποταμού και συνέχιζαν τις αψιμαχίες, με τους αμάχους όλο αυτό το διάστημα να προσπαθούσαν να διαφύγουν περνώντας στην ουκρανική πλευρά της πόλης

Οι Ουκρανοί πυροσβέστες, μαζί με εθελοντές, μετέφεραν ένα πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας, διασχίζοντας μια πεζογέφυρα που παρέμεινε ανέπαφη και συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού. Ο στρατιωτικός διοικητής του Κουπιάνσκ Άντριι Κανατσέβιτς, δήλωσε: «Είναι η πρώτη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην άλλη όχθη». Μοιράστηκαν περίπου 2.000 μερίδες φαγητού, δωρεά της βρετανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως στη βιομηχανική ζώνη Κουπιάνσκ-Βουζλοβίι, πέντε χιλιόμετρα νοτιότερα της πόλης, οι κάτοικοι είπαν ότι οι Ρώσοι έφυγαν την περασμένη Τρίτη.