Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας: Καλλυντικά, πούρα και πλυντήρια

Από καλλυντικά και πούρα, μέχρι πλυντήρια ρούχων και χαρτί υγείας, τα προϊόντα που επηρεάζονται από τo νέο, το όγδοο πακέτο κυρώσεων, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας ενώ η τελευταία κλιμακώνει το κλίμα έντασης.

Σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε νέα τιμωρητικά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας μετά το δραματικό διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει να σταματήσει την πώληση ευρωπαϊκών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των πλυντηρίων πιάτων και των πλυντηρίων ρούχων.

Η ΕΕ επιδιώκει, επίσης, να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς των εισαγωγών σε αγαθά που αποφέρουν κέρδος στη Ρωσία, κι αυτά είναι ξύλο, χαρτί, τσιγάρα και καλλυντικά.

Τσάντες και βαλίτσες, τηλέφωνα και αυτοκίνητα, γυναικεία ρούχα, προϊόντα μακιγιάζ και ξυρίσματος περιλαμβάνονται σε μια μακρά λίστα ειδών που υπόκεινται σε εμπορικούς περιορισμούς.

Ορισμένοι, μάλιστα,Βέλγοι διπλωμάτες έχουν προτείνει τη συμπερίληψη των διαμαντιών στο πλαίσιο των αποκλεισμών.

Περισσότερες πληφορορίες για το νέο πακέτο κυρώσεων θα γίνουν γνωστές την Παρασκευή, με την Ουγγαρία ωστόσο να απέχει από την πολιτική των τιμωρητικών μέτρων σε βάρος του Κρεμλίνου.