Ισχυρίζεται στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών η Hürriyet

Η τουρκική Hürriyet κάνει λόγο για στρατιωτικοποίηση νησιών από την Αθήνα.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί από τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη και απεικονίζουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες μάλιστα δημοσιεύονται στα περισσότερα ΜΜΕ της Τουρκίας και αναφέρεται πως 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο. Παράλληλα, τονίζουν πως τα συγκεκριμένα άρματα τα οποία έφτασαν στα ελληνικά νησιά είναι ίδιου τύπου με αυτά που έχουν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε πως «η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών καθιστά αμφισβητούμενη την κυριαρχία τους».

Αποσπάσματα του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας Hürriyet:

«Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσαν πως η Αθήνα έστειλε στη Λέσβο 23 και στη Σάμο 18 τεθωρακισμένα οχήματα.

Πηγές του Υπ. Άμυνας αναφέρουν πως μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες. και δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών.

Τονίζουν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το καθεστώς αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, εγκαθιστά οπλικά συστήματα και στις τελευταίες ενέργειες μεταφέρθηκαν τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν κάποια άλλα».