Περισσότεροι από 400 σοροί έχουν εκταφεί στο Ιζιούμ - 30 φέρουν σημάδια βασανισμού

Περισσότερα από 400 πτώματα έχουν ανασύρει οι Αρχές της Ουκρανίας στον ομαδικό τάφο του Ιζιούμ, με πολλά από τα θύματα να φέρουν σημάδια βασανισμού πριν το θάνατό τους.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Χαρκόβου Όλεγκ Σινεγκούμποφ, δήλωσε μέσω Telegram πως «έχουν εκταφεί συνολικά 436 πτώματα. Τα περισσότερα φέρουν σημάδια βίαιου θανάτου και 30 φέρουν σημάδια βασανιστηρίων».

«Υπάρχουν πτώματα με σχοινί γύρω από το λαιμό τους, με τα χέρια τους δεμένα, με σπασμένα άκρα ή τραύματα από σφαίρες. Σε πολλούς άνδρες έχουν ακρωτηριαστεί τα γεννητικά τους όργανα», πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου ανακαλύφθηκαν ομαδικοί τάφοι κοντά στο Ιζιούμ, μια περιοχή που τελούσε υπό ρωσική κατοχή, όταν οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης. Η Αστυνομία της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε «θαλάμους βασανιστηρίων» στην περιοχή. Με τη Μόσχα να αρνείται τις κατηγορίες.

Σχετικά με τα ευρήματα των Αρχών ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.