Η Γερμανία είναι έτοιμη να δεχθεί Ρώσους λιποτάκτες

Η Γερμανία είναι έτοιμη να δεχθεί λιποτάκτες από τη Ρωσία που «απειλούνται με σοβαρή καταστολή». 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ, η Γερμανία θα δεχθεί λιποτάκτες του ρωσικού στρατού, μια δήλωση που έρχεται μια ημέρα μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αυτός που αντιτίθεται με θάρρος στον Πούτιν και επομένως διακινδυνεύει, μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία» είπε η Γερμανίδα υπουργός. Η Φέζερ έσπευσε να υπογραμμίσει όμως, πως η χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν γίνεται αυτόματα, αλλά προηγείται ένας έλεγχος ασφαλείας.

Ο Μάρκο Μπούσμαν υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας,  υιοθέτησε την ίδια στάση σε μια ανάρτησή του στο Twitter την Τετάρτη, σημειώνοντας πως «προφανώς πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους. Όλοι εκείνοι που απεχθάνονται την οδό που επέλεξε ο Πούτιν και αγαπούν τη φιλελεύθερη δημοκρατία είναι καλοδεχούμενοι στη Γερμανία».

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία φιλοξενεί 438 αντιφρονούντες, εδώ και μήνες, που απειλούνται με διώξεις από τις ρωσικές αρχές. Στην πλειονότητά τους είναι δημοσιογράφοι, τόνισε η Φέζερ.