Η Εισαγγελία της Ν. Υόρκης μηνύει τον Τραμπ για οικονομική απάτη

Αστικές αγωγές κατά του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, για οικονομικές απάτες.

Μήνυση κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ αλλά και μελών της οικογένειάς του κατέθεσε η Λετίσια Τζέιμς, καθώς όπως ανακοίνωσε, «εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε οικονομικές απάτες για να πλουτίσει περαιτέρω ο ίδιος, η οικογένειά του και ο όμιλος Τραμπ».

Η εισαγγελέας τόνισε πως ο Οργανισμός του Τραμπ αλλά και ο ίδιος κατέθεταν παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν την αξία των ακινήτων τους για να εξασφαλίζουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. «Με τη βοήθεια των παιδιών του και ανώτερων στελεχών του Οργανισμού Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ διόγκωσε εικονικά την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να πλουτίσει αδίκως και να εξαπατήσει το σύστημα», ανέφερε.

Εκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ κατηγορούνται συγκεκριμένα και τα παιδία του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, καθώς και η κόρη του, Ιβάνκα. Η Τζέιμς ερευνούσε τις φορολογικές πρακτικές του Οργανισμού Τραμπ επί μια τριετία. «Με τη βοήθεια του Ντόναλντ του νεότερου, του Έρικ, της Ιβάνκα και άλλων κατηγορουμένων, ο Τραμπ αυξομείωνε παράνομα την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια προκειμένου να παίρνει ή να αποπληρώνει δάνεια, να λαμβάνει ασφαλιστικά οφέλη και να πληρώνει χαμηλότερους φόρους», έγραψε η Τζέιμς στο Twitter.
Η εισαγγελέας αξιώνει αποζημίωση που ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παράλληλα απαγορεύεται στην οικογένεια να διοικεί επιχειρήσεις στην Πολιτεία.