Αναφορές πως το διάγγελμα Πούτιν αναβλήθηκε για την Τετάρτη

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο Ρώσος πρόεδρος θα προβεί απόψε σε διάγγελμα, με την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν να πραγματοποιείται αύριο. 

Ο Πούτιν ήταν προγραμματισμένο να απευθύνει διάγγελμα, σχετικά με τα δημοψηφίσματα για την ένωση περιοχών της Ουκρανίας με τη Ρωσία, στις 20:00 απόψε, με την ομιλία του να καθυστερεί. Ένας πρώην σύμβουλος του Ρώσου ηγέτη διέρρευσε πως η ομιλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, στο επίσημο κανάλι του στο Telegram, o Σεργκέι Μάρκοφ που υπήρξε πρώην στενός σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι το διάγγελμα θα διεξαχθεί τελικά αύριο.

Παράλληλα, ο Βρετανός στρατηγός Ρίτσαρντ Σίρεφ σχολίασε στο «Sky News» ότι η καθυστέρηση στη μετάδοση της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «χαοτική». «Είδαμε ότι ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να είναι στις 8:00 ώρα Μόσχας. Ακολούθησε ένα tweet από το RT που έλεγε ότι δεν θα γίνει στις 8:00 ώρα Μόσχας και ούτως ή άλλως αυτή η ώρα έχει περάσει. Αυτό μου λέει ότι υπάρχει ένα είδος χάους», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που ο Πούτιν προέβη σε διάγγελμα ήταν λίγο πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο δημοσιογράφος Ντόμινικ Τζόνσον έδωσε μέσω Twitter την δικιά του εκδοχή για το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου.

«Ο Πούτιν ανακοινώνει μια ομιλία προς το έθνος και δεν την εκφωνεί. Ενώ όλοι περιμένουν, τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στη Μόσχα και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ομιλίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου δεν του επετράπη να πάει. Τρολάρισμα στο υψηλότερο επίπεδο», αναφέρει το tweet του TAZ.