Η Μόσχα χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» τη στρατιωτική βοήθεια της Γαλλίας στην Ουκρανία

Την αντίδραση του Κρεμλίνου δέχθηκε σήμερα ο πρέσβης της Γαλλίας στη Μόσχα για τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Γκρούσκο, εξέφρασε την αντίδραση της ρωσικής πλευράς σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία και μεταξύ άλλων την χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη».

«Υπογραμμίστηκε ο απαράδεκτος χαρακτήρας της συνεχιζόμενης τροφοδοσίας της Ουκρανίας με δυτικά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και γαλλικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατηγορήθηκαν από τη Ρωσία πως χρησιμοποιούν οπλικά συστήματα τα οποία έχουν προμηθευτεί από τη Δύση «για να βομβαρδίσουν πολιτικές εγκαταστάσεις και υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια».

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε επέμεινε στην «ανάγκη να αρθούν οι παράνομες κυρώσεις κατά των ρώσων παραγωγών σιτηρών και λιπασμάτων, καθώς και να αρθούν όλα τα εμπόδια στον εφοδιασμό των αγορών σε αναπτυσσόμενες χώρες προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές ανθρωπιστικές επιπτώσεις». Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη (14/9) κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι μπλόκαρε τη δωρεά 300.000 τόνων ρωσικών λιπασμάτων στις χώρες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.