Ιταλία - Σαλβίνι: Πρέπει να διασφαλίσω ότι θα επιβιώσουν οι ιταλικές βιομηχανίες – Τι είπε για τον Πούτιν

Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης του δεξιού συνασπισμού που αναμένεται -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- να κερδίσει τις εκλογές στην Ιταλία, τάσσεται υπέρ μιας κρατικής επιδότηση ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για να περιορίσει το κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις ενόψει χειμώνα.

«Το πρόβλημά μου είναι πώς θα διασφαλίσω ότι οι ιταλικές βιομηχανίες θα επιβιώσουν τους επόμενους μήνες με τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας», είπε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του στο εκθεσιακό κέντρο του Μιλάνου τη Δευτέρα, αναφερόμενος σε εταιρείες οι οποίες έχουν αρχίσει να απολύουν εργαζομένους λόγω των αυξήσεων των τιμών. «Αν ξεκινήσει η χιονοστιβάδα, όταν θα γίνουμε στην κυβέρνηση θα είμαστε σε θέση να χειριστούμε μόνο τις συνέπειες».

Ο Σαλβίνι, ο οποίος ενθάρρυνε τους πολιτικούς δεσμούς με το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από την εισβολή του στην Ουκρανία, είπε ότι έχε αλλάξει γνώμη για τον Ρώσο πρόεδρο και δεν βλέπει καμία πιθανότητα για νέες συμφωνίες για το φυσικό αέριο με τη Μόσχα. Τόνισε ότι η Λέγκα υπερψηφίσει όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα τέτοιων μέτρων.

Η Ιταλία είχε την ασθενέστερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη την τελευταία δεκαετία, με τον Σαλβίνι να προτρέπει τον Ντράγκι να λάβει και νέα μέτρα στήριξης, πριν αποχωρήσει από την ηγεσία τς κυβέρνησης.

«Η Γαλλία σχεδίασε πρόσφατα ένα πλαφόν για τις τιμές της ενέργειας στο εσωτερικό. Στοχεύουμε στο ίδιο μοντέλο, να επιτρέψουμε στη βιομηχανική παραγωγή να τη βγάλει μέχρι το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

Τέλος, επανέλαβε τη δέσμευση της Ιταλίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι οι διεθνείς σχέσεις «δεν αλλάζουν για εμάς» ενώ έδειξε την Κίνα ως κύριο ανταγωνιστή της χώρας του.

«Πρέπει να φοβόμαστε γιατί δεν είναι δημοκρατία και είναι έτοιμη να εισβάλει στην ευρωπαϊκή αγορά με τα δικά της προϊόντα, ξεκινώντας από την αυτοκινητοβιομηχανία» προειδοποίησε.