Πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στην Ολλανδία

Πλαφόν αναμένεται να επιβάλει η ολλανδική κυβέρνηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου από την Πρωτοχρονιά του 2023.

Η ολλανδική ραδιοτηλεόραση NOS μετέδωσε πως οι τιμές στην ενέργεια θα περιοριστούν σε αυτές που υπήρχαν τον Ιανουάριο του 2022 για τη μέση ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν τα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση στην Ολλανδία θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη (20/9) το σχέδιό της.

Παράλληλα, οι εταιρίες ενέργειας θα δεσμευτούν πως τους επόμενους έξι μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία διακοπή παροχής και ότι θα προσφέρουν στους καταναλωτές μακροπρόθεσμες συμβάσεις προκαθορισμένου κόστους.

Εκτός από τα σχέδια για την ενέργεια, θα παρουσιαστεί και ο προϋπολογισμός του 2023, με τα μέτρα να προστεθούν στα σχέδια δαπάνης περίπου 16 δισ. ευρώ για την επόμενη χρονιά

Η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% και οι υψηλότερες επιδοτήσεις (με εισοδηματικά κριτήρια) για υγειονομική περίθαλψη και ενοίκια, πρόκειται να καλυφθούν κατά κύριο λόγο από αυξήσεις φόρων που στοχεύουν επιχειρήσεις και εύπορους Ολλανδούς.