Ο πάπας θέλησε να συναντήσει στο Καζακστάν τον Κινέζο πρόεδρο - Δεν υπήρχε χρόνος απάντησε το Πεκίνο

Ο πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε στη Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν για ένα συνέδριο θρησκευτικών ηγετών απ’ όλον τον κόσμο, ενώ και ο Σι Τζινπίνγκ βρισκόταν στην ίδια πόλη για επίσημη επίσκεψη.

Το Βατικανό διαμήνυσε πως ο πάπας ήταν έτοιμος να συναντήσει τον Κινέζο πρόεδρο μιας και οι δύο τους ήταν στην ίδια πόλη, με το Πεκίνο να απαντά πως δεν υπάρχει χρόνος για τον Σι Τζινπίνγκ.

Συγκεκριμένα το Βατικανό «εξέφρασε τη διαθεσιμότητά του» με την πλευρά της Κίνας να απαντά πως «εκτιμά τη χειρονομία», όμως δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα του Σι. Μια συνάντηση μεταξύ των δύο θα ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός, με τον «Ποντίφικα» να δηλώνει σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση προς το Καζακστάν, πως δεν γνωρίζει αν υπήρχε περίπτωση να συναντηθεί με τον Σι. Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να πάει στην Κίνα, απάντησε: «Είμαι πάντα έτοιμος να πάω στην Κίνα».

Υπενθυμίζεται πως ο Σι συναντήθηκε και συνομίλησε και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.