Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ «επιστρέφει» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ - Μεταφέρεται αεροπορικώς στο Λονδίνο

Στο αεροδρόμιο μεταφέρεται αυτή την ώρα, από τον καθεδρικό του Εδιμβούργου, το φέρετρο με την σορό της βασίλισσας Ελισάβετ για το τελευταίο μέρος του ταξιδιού της προς το Λονδίνο.

Πλήθος Σκωτσέζων είχε συγκεντρωθεί για να αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στην αυτής μεγαλειότητα του Ηνωμένου Βασιλείου που απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Η σορός της, την οποία συνοδεύει η πριγκίπισσα Άννα, θα μεταφερθεί με βασιλικό αεροπλάνο στην βρετανική πρωτεύουσα, όπου θα την υποδεχθεί ο βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Bow Room του Μπάκιγχαμ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το απόγευμα της Τετάρτης, θα εκτεθεί στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου το κοινό θα μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής από τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) έως τις 20:30 (ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας.

Ήδη πολλοί θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια, με την Ντάουνινγκ Στριτ να διαμηνύει ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές στους παρευρισκόμενους.

Λονδίνο

Από την πλευρά της η σιδηροδρομική εταιρεία Network Rail προειδοποίησε για μια «άνευ προηγουμένου ζήτηση» και η Transport for London είπε ότι ορισμένοι σταθμοί θα μπορούσαν να κλείσουν εάν υπάρχουν προβλήματα ελέγχου του πλήθους.

Παράλληλα, ο οργανισμός UKHospitality είπε ότι τα ξενοδοχεία είχαν σημειώσει μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις μετά τον θάνατο της Βασίλισσας την περασμένη Πέμπτη. Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές των ξενοδοχείων έφτασαν έως και τέσσερις φορές ψηλότερα σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα και η ζήτηση για διαμονή στο Λονδίνο το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.