Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου - Αύριο θα μεταφερθεί στο Λονδίνο

Ξεκίνησε, το βράδυ της Δευτέρας, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Ελισάβετ Β΄, μετά τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Εδιμβούργου.

Χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για να μπουν στον ναό του  Σεντ Τζάιλς και να τιμήσουν τη βασίλισσα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 96 ετών.

Το κλειστό φέρετρο, σκεπασμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο, θα παραμείνει για 24 ώρες στο Εδιμβούργο και αύριο το βράδυ θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. Από το βράδυ της Τετάρτης, θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο Γουεστμίνστερ.

Η κηδεία της βασίλισσας είναι προγραμματισμένη για τις 19 Σεπτεμβρίου.

Η πομπή που συνόδευσε τη σορό της Ελισάβετ Β’ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς στο Εδιμβούργο, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ’, ο οποίος συνοδεύθηκε από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ, ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδος. Στον Καθεδρικό Ναό έφθασε περίπου στις 17:20 (ώρα Ελλάδας).

Την αυτοκινητοπομπή συνόδευσαν επίσης, στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

elisavet344arth

 

Σημειώνεται πως χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

edimvourgo__1__2

Πρόκειται για την πρώτη στάση της βασιλικής νεκρικής πομπής που ξεκίνησε την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στο Λονδίνο, στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στη βασιλική κρύπτη, όπου θα γίνει και η ταφή.