Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πρώτη συνάντηση του Καρόλου με τη Λιζ Τρας

Την πρώτη της επίσκεψη πραγματοποίησε η Λιζ Τρας στο Μπάκιγχαμ, υπό τον νέο βασιλιά, Κάρολο Γ’.

Κάμερες απαθανάτισαν τη στιγμή της άφιξης αλλά και της αποχώρησης της 15ης Βρετανίδας πρωθυπουργού από το παλάτι.

Πλήθος κόσμου παραμένει έξω από το Μπάκιγχαμ για να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα, αφήνοντας λουλούδια, ενώ υποδέχθηκαν με χειραψίες το διάδοχο του θρόνου.

Η Τρας αποχαιρέτισε «μία από τις μεγαλύτερες ηγέτιδες που γνώρισε ο κόσμος»

«Ήταν πρωταθλήτρια στην ελευθερία και στη δημοκρατία», σημείωσε η Λιζ Τρας, νωρίτερα, από τη Βουλή των Κοινοτήτων για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα ήταν μία από τους μεγαλύτερους ηγέτες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος» και «ο βράχος πάνω στον οποίο χτίστηκε η σύγχρονη Βρετανία» πρόσθεσε η 15η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Θυμόμαστε την υπόσχεση που έδωσε στα 21α γενέθλιά της να αφιερώσει τη ζωή της στο καθήκον» συμπλήρωσε για να προσθέσει πως μια «υπόσχεση δεν συμπληρώθηκε σε τόσο ακέραιο βαθμό». Οι βουλευτές, στη συνέχεια, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η Τρας συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε νέα πνοή στη μοναρχία, ήταν υπέρμαχος της ελευθερίας και της δημοκρατίας». Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κατέληξε δηλώνοντας την υποστήριξή της στον Κάρολο Γ’. «Ο Θεός να φυλάει τον Βασιλιά», τόνισε η Λιζ Τρας στην ομιλία της.