«Αλιγάτορα» χαρακτήρισε ο Ζελένσκι τη Ρωσία - Προσπαθεί να καταλάβει ό,τι δεν της ανήκει

Ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για συνομιλίες δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ για θέματα στρατηγικής (Bled Strategic Forum), που πραγματοποιείται στην πόλη Μπλεντ της Σλοβενίας.

Την παρομοίασε δε με αλιγάτορα που προσπαθεί να καταλάβει κάθε τι που δεν του ανήκει, όπως μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Δεν είναι έτοιμοι (οι Ρώσοι-σ.σ) για συνομιλίες, δεν έχουν την επιθυμία να τις κάνουν. Γι αυτούς συνομιλίες είναι μια σειρά τελεσιγράφων, ότι εμείς πρέπει να αναγνωρίσουμε το Ντονμπάς και την Κριμαία ως ρωσικά εδάφη. Και πρόσφατα άρχισαν να λένε δημόσια ότι η Ουκρανία πρέπει να αναγνωρίσει τον νότο της χώρας μας ως ρωσικό έδαφος, αφού θα διεξάγουν μια σειρά ‘δημοψηφισμάτων’» δήλωσε ο Ζελένσκι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ουκρανός πρόεδρος συνέκρινε την Ρωσία με τον αλιγάτορα, ο οποίος επιδιώκει να καταλάβει κάθε τι που δεν του ανήκει: «Δεν έχει σημασία τι θα τους πεις, ό,τι και να τους πεις , σε κάθε περίπτωση θα ξανάρθουν για να πάρουν νέα εδάφη, για παράδειγμα σε μισό χρόνο».

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισήμανε ότι δεν είναι έτοιμος να προβλέψει πότε και πώς θα αρχίσουν οι συνομιλίες με την Ρωσία σχετικά με την επίτευξη ειρήνης, αλλά υπογράμμισε ότι η ρωσική πλευρά θα τις προτείνει όταν δει την δύναμη όλου του κόσμου ο οποίος υποστηρίζει την Ουκρανία.