Προληπτικά μέτρα στην Ουκρανία για την αυριανή Ημέρα Ανεξαρτησίας

Οι ουκρανικές Αρχές λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, εν μέσω φόβων ότι, αύριο, Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, η Ρωσία θα εξαπολύσει επιθέσεις.

Στο Κίεβο, απαγορεύτηκε κάθε είδους δημόσιος εορτασμός, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να προειδοποιεί ότι η Μόσχα προετοιμάζει “κάτι πολύ κακό”.

Στο Χάρκοβο, που έχει δεχθεί συχνά πυραυλικές επιθέσεις, ο δήμαρχος επέκτεινε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 4 το απόγευμα έως τις 7 το πρωί, με ισχύ από σήμερα έως και την Πέμπτη.

Στο λιμάνι του Μικολάιβ, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή στα νότια της χώρας που έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, ο τοπικός κυβερνήτης συνέστησε στους κατοίκους, σήμερα και αύριο, να προτιμήσουν την τηλε-εργασία και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

Οι φόβοι για επικείμενη επίθεση κατά την υψηλού συμβολισμού Ημέρα Ανεξαρτησίας έχουν ενταθεί έπειτα από την ανακοίνωση της εθνικής μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας ότι η Ουκρανία ευθύνεται για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης συμβούλου του Βλαντίμιρ Πούτιν, το βράδυ του Σαββάτου, κοντά στη Μόσχα.