Μεγάλη φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.

Σε εικόνες που μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Anadolu φαίνονταν οι φλόγες να έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως ανακοινώθηκε, η φωτιά ξεκίνησε από το τμήμα φροντίδας ηλικιωμένων και επεκτάθηκε σε ορόφους του πολυώροφου κτηρίου. Ωστόσο, λίγο μετά τις 14:00, το CNN Turk μετέδωσε επικαλούμενο πυροσβέστες πως τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται. Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτηρίου.

Ο επικεφαλής του τοπικού δήμου Χασάν Ταχσίν Ουστά δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT πως ασθενείς μεταφέρθηκαν εκτός του κτιρίου.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει επικαλούμενο πηγές πως ασθενείς απομακρύνθηκαν με αναπηρικά καροτσάκια ενώ άλλους τους πήραν αγκαλιά και τους μετέφεραν έξω. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου πρακτορείου, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12:30.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως Τούρκοι πολίτες έσπευσαν μέσα στο νοσοκομείο για να διασώσουν ασθενείς και πως τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Στο σημείο μετέβη και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλή, το οποίο εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753.

 

Στην ανακοίνωση του διοικητή του νοσοκομείου σημειώνεται πως δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί και ανακοινώθηκε ότι μεταφέρθηκαν 80 ασθενείς. «Όλοι οι ασθενείς έχουν εκκενωθεί. Είμαστε όλοι εδώ. Γίνεται προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Δόξα τω Θεώ, η φωτιά εντοπίστηκε νωρίς και απομακρύνθηκαν όλοι οι ασθενείς. Μέσα, όπου συνεχίστηκε η φωτιά, δεν έχουμε ασθενείς ή ηλικιωμένους. Έμεναν περίπου 100 ηλικιωμένοι. Εκκενώθηκαν πριν η φωτιά εξαπλωθεί με απολύτως υγιή τρόπο», σημειώνεται.

balikli-ktirio__2_