Ουκρανία: Το ρωσικό πυροβολικό υπερτερεί κατά οκτώ προς ένα του ουκρανικού, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Διεθνούς Λεγεώνας

Το βαρύ πυροβολικό της Ρωσίας υπερτερεί κατά οκτώ προς ένα του ουκρανικού, γεγονός που θέτει σε μειονεκτική θέση τις ουκρανικές δυνάμεις, υποστήριξε σήμερα ένας εκπρόσωπος της Διεθνούς Λεγεώνας της Ουκρανίας.

Ο Ντάμιεν Μάγκρου, ένας εκπρόσωπος της μονάδας στην οποία έχουν ενταχθεί ξένοι υπήκοοι, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο ότι χρειάζονται περισσότερα όπλα από τους Δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για να καλυφθεί αυτό το χάσμα. «Μπαίνουμε σε μια φάση του πολέμου όπου γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το μειονέκτημά μας απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, όσον αφορά τα βαριά όπλα και το πυροβολικό», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον Μάγκρου, τα συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων M142 HIMARS με τα οποία εφοδιάζουν οι ΗΠΑ την Ουκρανία, έχουν αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης. «Ήδη βλέπουμε τα αποτελέσματα», σχολίασε.

Ο Μάγκρου εξέφρασε ανησυχίες για την τύχη των ξένων μαχητών που αιχμαλωτίστηκαν στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, την οποία στηρίζει η Ουκρανία. Τρεις ξένοι υπήκοοι που υπηρετούσαν σε άλλες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν καταδικαστεί σε θάνατο από τις φιλορωσικές αρχές του Ντονέτσκ.

«Είναι πολύ ανησυχητικό για εμάς να βλέπουμε την εργαλειοποίηση των αιχμαλώτων», είπε ο Μάγκρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ