Απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλιο προγραμματίζουν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair

Απεργιακές κινητοποιήσεις για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο προγραμματίζουν τα πληρώματα καμπίνας της Ryanair, που έχουν ως βάση τους την Ισπανία, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα συνδικάτα εργαζομένων USO και SICTPLA.

Η ανακοίνωση αυτή, καθιστά πιο πιθανό το ενδεχόμενο πρόκλησης συνθηκών χάους στα αεροδρόμια, καθώς η φετινή τουριστική περίοδος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Επίσης, η ανακοίνωση έγινε κατά την τελευταία ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των πληρωμάτων, που άρχισε την Πέμπτη, οδηγώντας την Ryanair στην ακύρωση δέκα πτήσεων σήμερα στην Ισπανία.

«Μην ανεβείτε σε αεροπλάνο, απόλυτο χάος!» – Κύπριοι βουλευτές παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης βρίσκονται οι Κύπριοι βουλευτές, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Κυριάκος Χατζηγιάννης και Χρίστος Σενέκης, όπως μεταδίδει το sigmalive.com. Οι βουλευτές πηγαίνουν στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Μπέρμιγχαμ, μέσω Φρανκφούρτης.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ανάρτηση της στο Twitter έγραψε «Καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης η πτήση μας ακυρώθηκε και πάλι! Χαμένες και οι βαλίτσες μας! Μην ανεβείτε σε αεροπλάνο! Όλη η αποστολή για την ΚΣ του ΟΑΣΕ βρισκόμαστε κυριολεκτικά παγιδευμένοι. Tο απολυτό χάος».

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι αναχώρησαν από το αεροδρόμιο της Λάρνακας πριν από δύο μέρες, ενώ υπήρξε καθυστέρηση από την εταιρεία Lufthansa, με αποτέλεσμα να χάσουν την επόμενη πτήση. Σημείωσε ότι εξαφανίστηκαν οι βαλίτσες τους. «Είμαστε μόνο με τα ρούχα που φοράμε».

Η κ. Χαραλαμπίδου τόνισε ότι ακυρώθηκε και η σημερινή τους πτήση για το Μπέρμιγχαμ. «Η αποστολή αποτελείται από έξι άτομα και πηγαίνουμε για την ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ στο Μπέρμιγχαμ».

Επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κάποιος για να μιλήσουν μαζί του. «Βρισκόμαστε ώρες στο αεροδρόμιο και μας περνούν συνεχώς από ελέγχους. Είναι απαθείς και ψυχροί. Είναι σαν να βρισκόμαστε σε τριτοκοσμική χώρα».

Ανέφερε ότι συνέχεια ακυρώνονται πτήσεις και δεν υπάρχει κάποιος για να βοηθήσει τον κόσμο. «Υπάρχει πιθανότητα να ταξιδέψουμε απόψε στις 10:00 αν δεν ακυρωθεί η πτήση».