Τουλάχιστον 10 νεκροί και 40 τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, ο Ντίμτρι Λουνίν, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση στο Κρεμεντσούκ λόγω της πυραυλικής επίθεσης», δήλωσε ο Ντμίτρο Λούνιν.

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εντεινόμενες μάχες στην Ουκρανία και για την «αξιοκατάκριτη» επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία, ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Πολτάβα, Ντμίτρι Λουνίν, να προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

«Είναι αξιοθρήνητο, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Οποιοδήποτε είδος μη στρατιωτικής υποδομής, κάτι που περιλαμβάνει προφανώς εμπορικά κέντρα και αμάχους, δεν πρέπει ποτέ να αποτελεί στόχος», είπε ο Ντουζαρίτς σε δημοσιογράφους.

Ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τη ρωσική επίθεση που όπως είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, καταδεικνύει τη «σκληρότητα και τη βαρβαρότητα» του Βλαντίμιρ Πούτιν και το μόνο που κάνει είναι να «ενισχύει την αποφασιστικότητα» της Δύσης να στηρίξει το Κίεβο.

«Αυτή η φρικτή επίθεση έδειξε για άλλη μια φορά τα βάθη της σκληρότητας και της βαρβαρότητας στα οποία είναι έτοιμος να βυθιστεί ο Ρώσος ηγέτης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Ο Πούτιν πρέπει να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και όλων των άλλων χωρών της G7 να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε.

Το ρωσικό πλήγμα σημειώθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία, όπου κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό ο πόλεμος που ξεκίνησε από τη Ρωσία.

Τέσσερις νεκροί και 19 τραυματίες από βομβαρδισμό στο Χάρκοβο

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Μόσχα, η οποία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.

«Οι γιατροί παρέχουν την αναγκαία βοήθεια. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων επικαιροποιούνται» ανέφερε ο κυβερνήτης Ολέχ Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram.