Επίθεση σε όχημα δημοσιογράφων της Bild στην Ουκρανία - Ανάμεσά τους Έλληνας φωτορεπόρτερ 

Επίθεση δέχτηκε δημοσιογραφικό συνεργείο της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Ανατολική Ουκρανία, την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από την περιοχή του Λυσιτσάνσκ, ενώ  στο όχημα βρισκόταν και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης.

Ειδικότερα, πυρά από ρωσική επίθεση δέχθηκαν μέσα στο όχημά τους οι ανταποκριτές της γερμανικής Bild, που βρίσκονταν σε αποστολή στην Ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι μάχες Ουκρανών και Ρώσων.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης και οι δημοσιογράφοι Πολ Ροζενχάιμερ και Βαντίμ Μοϊσένκο.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, οι τρεις άνδρες είναι καλά στην υγεία τους.

«Δεχθήκαμε επίθεση στην προσπάθειά μας να διαφύγουμε. Ευτυχώς, ο Γιώργος, ο Βαντίμ κι εγώ είμαστε καλά στην υγεία μας. Μόνο το τζάμι έσπασε», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πολ Ροζενχάιμερ.

Λίγο αργότερα ο Ροζνχάιμερ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Μουτάφης στο Λυσιτσάνσκ, σχολιάζοντας πως «αυτά είδαμε πριν φύγουμε». Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας άνδρας, ο Βλαντίμιρ, 73 ετών, μπροστά από το κατεστραμμένο Πολιτιστικό Κέντρο. «Δεν γνωρίζω που να πάω», τους είπε.