Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Eπιτέθηκε από το Κογκρέσο στην Τουρκία σαν να μην είχαμε συνομιλήσει προηγουμένως

Μια νέα επίθεση με αποδέκτη τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, κατηγορώντας παράλληλα τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν την Ελλάδα.

«Αν και ο Μητσοτάκης είχε πει ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας. Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που διακρίνεται από έλλειψη προσωπικότητας» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε εκτενή αναφορά και στα «σενάρια περικύκλωσης» της χώρας που αναπαράγονται συνεχώς από την τουρκική ηγεσία και που σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα σε αυτά συμμετέχουν πλέον και οι Αμερικανοί και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις αμερικάνικες βάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας πως «δεν θα αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», δίχως ωστόσο να διευκρινίσει αν εννοεί ότι οι βάσεις αυτές, απειλούν τη χώρα του.

Συγκεκριμένα, αντιδρώντας στη στήριξη που έδωσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην Ελλάδα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη έγινε κατά της Τουρκίας, ενώ όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφερε προς επίρρωσιν των παραπάνω ότι η Ελλάδα «χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ», ωστόσο οι ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούν να παρέχουν στην Αθήνα στρατιωτική υποστήριξη και αεροπλάνα. «Το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ», συμπλήρωσε, για να αναρωτηθεί: «Εναντίον ποιου;»

Επανέλαβε, δε, ότι δεν θα επιτρέψει σε Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK.