Πυρά Ερντογάν κατά Δύσης: «Σκίσαμε τα πουκάμισα που μας είχαν φορέσει και ρίξαμε τα τείχη που μας έχτισαν»

Νέα επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφέρε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μίλησε για το σήμερα και το αύριο της Τουρκίας, αλλά κυρίως για το «καλό παρελθόν» της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αποπειράται έτσι να καλλιεργήσει εθνική φαντασίωση ενόψει των εκλογών του 2023.

«H Τoυρκία έσκισε τα πουκάμισα τα οποία της είχαν φορέσει, έκοψε τα δεσμά, έριξε τα τείχη που της είχαν χτίσει με το παρελθόν της και εξαφάνισε τις υποθήκες που είχαν επιβληθεί πάνω της! Η Τουρκία τώρα είναι μια τέτοια χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει δει την κατάρρευση του κράτους της που είχε ζωή 600 ετών… Με τον Εθνικό Αγώνα σώσαμε όσα από τα εδάφη μπορούσαμε σε σχέση με όσα προσπάθησαν να μας επιβάλουν με τη Συνθήκη των Σεβρών. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντιμετωπίσαμε την υποκρισία των Συμμαχιών που όλο μας κράτησαν στην άκρη…» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, και πρόσθεσε:

«Όσα μέχρι χθες μας έλεγαν ᾽᾽δεν μπορείτε να τα κάνετε, τα κάναμε όλα και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. όσο μας έλεγαν ᾽᾽δεν θα τα καταφέρετε᾽᾽τα καταφέραμε όλα και συνεχίζουμε» δήλωσε.

Αναφορικά με την οικονομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο Ερντογάν επέμεινε ότι στην Τουρκία σε τεχνικό επίπεδο δεν υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού, αλλά παραδέχθηκε ότι σε πραγματικό επίπεδο υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας.

Ο ίδιος διεμήνυσε πάντως ότι θα συνεχίσει την οικονομική του πολιτική παρά τη σωρεία επικρίσεων: «Από την κυβέρνηση αυτή κανένας να μην περιμένει την αύξηση των επιτοκίων. Αντιθέτως να συνεχίσουμε τη μείωση των επιτοκίων», ανέφερε.